Pizzernie w twojej okolicy

 
Wybierz swoją miejscowość
lub wybierz pizzernię
Fabryka Pizzy (Kraków, ul. Lubomirskiego 41)
Ocena:ocenaocenaocenaocenaocena Ilość odwiedzin: 142
Osjann (Biała Podlaska, ul. Plac Wolności 15)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 168
Pizzeria K-2 - Konin (Konin, ul. 3-go Maja 82)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 282
Pod Pretekstem (Opole, ul. Piastowska 14A)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 158

Sonda

Strona główna Strona główna Przepisy

Przepisy

Czekoladowa pizza

Czwartek, 19 kwietnia 2012r.

Czekoladowa pizza

 

Składniki:

 

  • 2 szklanki mąki
  • 2 dekagramy drożdży
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 mililitrów Nutelli
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • płatki białej czekolady

 

 

Ciasto robimy z mąki, drożdży, oliwy i połowy szklanki ciepłej wody do momentu, aż stanie się gładkie i będzie wyraźnie odstawało od naczynia. W przypadku gdy będzie zbyt gęste zaleca się dodanie odrobiny wody. Po ukończeniu tej czynności powinniśmy odstawić ciasto w ciepłe miejsce, aby nam ładnie wyrosło. Gdy tak się stanie zaczynamy rozwałkowywać ciasto na cienki, okrągły placek, a w celu otrzymania lepszego efektu zawijamy jego końce. Gotową formę wkładamy do rozgrzanego piekarnika, w którym utrzymujemy ciasto w temperaturze około 180°C przez okres 15-20 minut. Rumiany placek możemy dowolnie przyprawić - posmarować nutellą, posypać płatkami, przyprawić utartą białą czekoladą oraz rodzynkami. Smacznego!


Copyright © Pizzeriowo.pl 2010. Wszystkie prawa zastrzeżone