Pizzernie w twojej okolicy

 
Wybierz swoją miejscowość
lub wybierz pizzernię
Paparazzi (Wałbrzych, ul. Hetmańska 7C)
Ocena:ocenaocenaocenaocenaocena Ilość odwiedzin: 288
Straszny Dwór (Żary, ul. Moniuszki 10)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 157
Tanzo (Wągrowiec, ul. Rynek 7)
Ocena:ocenaocenaocenaocenaocena Ilość odwiedzin: 252
Corner - Płock (Płock, ul. Kolegialna 39)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 214

Sonda

Strona główna Strona główna Przepisy

Przepisy

Pizza meksykańska

Poniedziałek, 24 października 2011r.

Składniki na ciasto:

  • 2 szklanki mąki (TYP 550)
  • Około 20 gram drożdży
  • Szczypta cukru i soli
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • Około 1/2 szklanki ciepłej wody


Składniki do przyrządzenia pizzy:

  • Czerwona papryka
  • Ser mozzarella
  • Papryka chilli
  • Salami

 

Sposób przyrządzania ciasta:
Wsyp mąkę do miski, następnie wlej wodę i dodaj pokruszone drożdże. Po rozpuszczeniu się drożdży dodaj cukier i sól, następnie dokładnie wymieszaj. Odczekaj 15 minut. Po 15 minutach dolej oliwy z oliwek i wyrób ciasto.

Sposób przyrządzania pizzy:

  • Rozłóż równomiernie sos meksykański na uformowane ciasto
  • Posyp ciasto serem mozzarella
  • Rozłóż pokrojoną w paski paprykę
  • Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 250°C na ok. 5 minut
  • Wyjmij pizzę, posyp ją serem mozzarella, nałóż salami i zielone papryczki chilli
  • Włóż ponownie ciasto do piekarnika na ok. 4 minuty

 

Skomentuj

*
*
*

Copyright © Pizzeriowo.pl 2010. Wszystkie prawa zastrzeżone