Pizzernie w twojej okolicy

 
Wybierz swoją miejscowość
lub wybierz pizzernię
Restauracja Mezzoforte (Gorzów Wielkopolski, ul. Bolesława Chrobrego 3)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 253
Kaflarnia (Jelenia Góra, ul. Zjednoczenia Narodowego 31)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 230
Pizza Killer (Płock, ul. Grodzka 3)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 493
Mammamia - Płock (Płock, ul. Grodzka 5)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 202

Sonda

Strona główna Strona główna Artykuły

Artykuły

Pizza z automatu

Piątek, 16 marca 2012r.

Trzy lata po wprowadzeniu pierwszych automatów do pizzy w Polsce możemy śmiało stwierdzić, że pomysł ten nie odmienił naszego kraju. Niewątpliwą zaletą pizzomatów był czas czas realizacji pizzy, który rzadko przekraczał trzy minuty. Niestety tempo nie zawsze idzie w parze z jakością i najwidoczniej to zawiodło w pizzomatach. Klientów przeraziła również cena, która wahała się w granicach 15 zł. Za taką kwotę możemy otrzymać małą pizzę w prawdziwej pizzerii. Godny uwagi jest fakt, że pizzomaty nie odgrzewały mrożonej pizzy, tylko były (a właściwie dalej są) stworzone do produkcji tego dania od samego początku. Klient przez szybkę mógł obserwować proces tworzenia pizzy na własnych oczach, niemal jak w najlepszych restauracjach!

 

Twórca pizzomatów Claudio Torghele doskonale zdawał sobie sprawę z faktu, że ciężko będzie automatem zastąpić tradycyjne pizzerie, które od wielu lat stale gromadzą niezliczone ilości klientów. Właśnie dlatego jako docelową grupę odbiorców postawiono osoby, które nie mają czasu na poświęcenie kilku godzin wizycie w lokalu. Automaty miały znaleźć się na stacjach benzynowych, akademikach oraz galeriach handlowych. Niestety, dość szybko okazało się, że w przypadku pizzy nie jest tak samo jak w przypadku zwykłego batonika, przy kupnie którego nie zwracamy uwagi czy jest z automatu, czy ze sklepu. Co prawda we Włoszech wciąż istnieją pizzomaty, ale w naszym kraju ten pomysł zakończył się totalnym niepowodzeniem.


Copyright © Pizzeriowo.pl 2010. Wszystkie prawa zastrzeżone