Pizzernie w twojej okolicy

 
Wybierz swoją miejscowość
lub wybierz pizzernię
Da Grasso - Lublin (Lublin, ul. Lwowska 12)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 134
Forore (Kraków, ul. Madalińskiego 15)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 137
Na Barskiej (Warszawa, ul. Barska 37)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 166
Telepizza (Biała Podlaska, ul. Narutowicza 25)
Ocena:ocena Ilość odwiedzin: 148

Sonda

Strona główna Strona główna Artykuły

Artykuły

Pizza tylko na telefon?

Wtorek, 07 lutego 2012r.

Istnieje coraz większa liczba pizzerii, z usług których można skorzystać tylko i wyłącznie za pomocą telefonu. Krótszy okres oczekiwania w porównaniu do pizzerii sieciowych oraz tańsza oferta to tylko dwie z kilku zalet takiego biznesu. Rozwiązanie to staje się popularne ze względu na brak kosztów utrzymania lokalu oraz atrakcyjną ofertę w porównaniu do konkurencji. Nie trzeba być matematykiem, aby dostrzec z jak ogromnymi wydatkami wiąże się wynajęcie miejsca, w którym będzie się tę pizzę produkować, jego utrzymanie, zatrudnienie personelu, czy nawet zakupienie samego pieca.

 

Właśnie dlatego na rynku pojawia się coraz większa liczba, niezwykle atrakcyjnych cenowo ofert, z których możemy skorzystać, jeśli chcemy zamówić pizzę do domu. Różnica cenowa przeważnie wynosi kilka złotych mniej w porównaniu do pizzerii posiadających stabilną pozycję i stałą lokalizację, a wynika ona z braku wydatków związanych z eksploatacją lokalu. Taka forma sprzedaży posiada jednak również swoje minusy. Spora część spośród fanów tradycyjnej włoskiej potrawy, aby zjeść pizzę woli wybrać się do lokalu. Niektórzy uwielbiają patrzeć, jak kucharz tworzy tę pizzę na ich oczach, czy też jak ciasto pęcznieje w piecu. Dlatego otwierając „pizzerię na telefon” trafiamy tylko i wyłącznie do określonej liczby odbiorców, co początkowo ogranicza zyski. Przeważnie ten rodzaj pizzerii jest zakładany jedynie w celu „rozruszania interesu”. Jeśli pizza posmakuje potencjalnym nabywcom, a sprzedaż będzie wzrastać najprawdopodobniej w niedługim odstępie czasu posiadacz własnej „pizzerii na telefon” postanowi otworzyć lokal, do którego będą przychodzić wszyscy adoratorzy włoskiego przysmaku.

 

Ludzie, którzy decydują się na założenie „pizzy na telefon” to w zdecydowanej większości przypadków osoby, które wcześniej miały już do czynienia z pizzą – były kucharzami, czy też zarządzały pizzeriami. Możemy więc mieć częściową pewność, że nie dostaniemy w swoje ręce wytworu tylko w kilku aspektach przypominających pizzę. Dlaczego „częściową”? Na pewno zdarzą się wyjątki. Najlepiej przekonać się osobiście – usiąść ze znajomymi w piątek wieczorem, zamówić pizzę na telefon i zobaczyć czym różni się od sprawdzonych i ulubionych rodzajów pizzy.

Skomentuj

*
*
*

Copyright © Pizzeriowo.pl 2010. Wszystkie prawa zastrzeżone